ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»
Οι 10 πρώτες αλλαγές μετά τη διάγνωση του διαβήτη
Τί χρώμα έχει η δίαιτα σας;
Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»

Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για το βάρος και το διαβήτη;

Το πρότυπο διατροφής με τη «χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά» ήταν πάντα η πιο διαδεδομένη και κυρίαρχη σύσταση για την απώλεια και τον έλεγχο του βάρους.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

Συμμετοχή στο 7ο Κλινικό Φροντιστήριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας 05
Φεβ

Συμμετοχή στο 7ο Κλινικό Φροντιστήριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Για μία ακόμα χρονιά θα υπάρχει συμμετοχή μου στο 7ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ∆ΟΥΣ ∆ΙΑΒΗΤΗ που οργανώνεται... περισσότερα...
12η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ 24
Ιαν

12η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ

12η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ Συμμετοχή στην 12η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ... περισσότερα...
«2o Ετήσιο Σχολείο Καρδιομεταβολικών Νόσων» 16
Ιαν

«2o Ετήσιο Σχολείο Καρδιομεταβολικών Νόσων»

Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Προστασίας θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο «2o Ετήσιο... περισσότερα...
Ομιλία στο Σχολείο Υπέρτασης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης 16
Ιαν

Ομιλία στο Σχολείο Υπέρτασης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Στα πλαίσια του Σχολείου Υπέρτασης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης θα έχω συμμετοχή με ομιλία που... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Απαραίτητο το πρωινό για την υγεία της καρδιάς 02
Φεβ

Απαραίτητο το πρωινό για την υγεία της καρδιάς

Αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή την καρδιά σας, πρέπει να πάψετε να παραλείπετε το πρωινό γεύμα και να... περισσότερα...
Μία πίτσα αρκεί για να αρχίσει να συσσωρεύεται λίπος στο συκώτι 25
Ιαν

Μία πίτσα αρκεί για να αρχίσει να συσσωρεύεται λίπος στο συκώτι

Η κατανάλωση ενός γεύματος πλουσίου σε λιπαρά είναι αρκετή για να αρχίσουν οι μεταβολικές διεργασίες... περισσότερα...
Οδηγίες του FSA για αμυλούχα τρόφιμα και πατάτες» 24
Ιαν

Οδηγίες του FSA για αμυλούχα τρόφιμα και πατάτες»

Το ψωμί, οι πατάτες και όλα τα αμυλούχα τρόφιμα πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου πάρουν ένα ανοικτό χρυσαφένιο... περισσότερα...
Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες» 13
Ιαν

Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»

Τις ιδιότητες τροφίμων όπως η σπιρουλίνα, το ιπποφαές ή το γκότζι μπέρι τις έχουμε ακούσει όλοι. Στα... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου, πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο