ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»
Οι 10 πρώτες αλλαγές μετά τη διάγνωση του διαβήτη
Τί χρώμα έχει η δίαιτα σας;
Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»

Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για το βάρος και το διαβήτη;

Το πρότυπο διατροφής με τη «χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά» ήταν πάντα η πιο διαδεδομένη και κυρίαρχη σύσταση για την απώλεια και τον έλεγχο του βάρους.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

3η Επιστημονική Διημερίδα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας 28
Μαϊ

3η Επιστημονική Διημερίδα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας

Στις 25/6/2016 είχα συμμετοχή στην 3η Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε η ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, με... περισσότερα...
Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1 28
Μαϊ

Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1

Στις 4.6.2016 είχα τη χαρά να έχω συμμετοχή με ομιλία μου για τις διατροφικές παρεμβάσεις για τα άτομα... περισσότερα...
IDF DUBAI 2011 06
Απρ

IDF DUBAI 2011

Φωτογραφίες από το περίπτερο της ΕΔΕ στο Παγκόσμιο Διαβητολογικό Συνέδριο περισσότερα...
‎Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα 06
Απρ

‎Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα

Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 09.30-11.00 Ενότητα:... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Aπολαυστικοί τρόποι για τη μείωση της χοληστερόλης 20
Οκτ

Aπολαυστικοί τρόποι για τη μείωση της χοληστερόλης

Από το site : kalikardia.gr Χάρης Δημοσθενόπουλος,M MedSci. SRD Κλινικός Διαιτολόγος - Βιολόγος Τα... περισσότερα...
Ψήσιμο και τηγάνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη 05
Σεπ

Ψήσιμο και τηγάνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Οι άνθρωποι με οριακά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τον διαβήτη, ίσως πρέπει... περισσότερα...
Συμβουλές για γερό πεπτικό 26
Αυγ

Συμβουλές για γερό πεπτικό

Τα πεπτικά προβλήματα είναι εξαιρετικά συνηθισμένα και η διατροφή και γενικότερα ο τρόπος ζωής παίζουν... περισσότερα...
Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη; 25
Αυγ

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου, πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο