/
569 Views0

Υλικά για 8 άτομα

  • 150 γραμ. ζυμαρικά μικρού σχήματος (κοφτό, πεπονάκι)
  • 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • ½ φλιτζάνι αρακάς
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
  1. Καθαρίζετε τα καρότα, το σέλερι, τα κολοκυθάκια και την πατάτα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα λαχανικά
  3. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτετε τις ντομάτες και τον ζωμό
  4. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε την σούπα σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά
  5. Προσθέτετε τον αρακά, τα φασόλια και τα ζυμαρικά και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη