/
393 Views0
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου (ή μαϊντανού, αν δεν βρίσκουμε τα άλλα δύο), ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 20΄
Διαδικασία Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, τους οποίους αλατίζουμε και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Έτσι δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
 
Ξεπλένουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τους βάζουμε σε μια πετσέτα και τους πιέζουμε ώστε να στραγγίξουν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τους τηγανίζουμε. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα σπαγκέτι, αλατοπίπερο και το φρέσκο μυρωδικό. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή φέτα, τριμμένη με το χέρι.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ