/
1 View0

Ένας ασφαλής σύμμαχος στη διατροφή των ατόμων με Διαβήτη.

Η σωστή διατροφή είναι ίσως το πιο καθοριστικό κομμάτι στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη. Οι υδατάνθρακες αποτελούν ακόμα και σήμερα το πιο αμφιλεγόμενο μακροθρεπτικό συστατικό στη διατροφή των ατόμων με διαβήτη ενώ η κάλυψη της γλυκιάς γεύσης μέσα από την κατανάλωση τροφίμων και ποτών θεωρείται ακόμα συχνά απαγορευμένη.
Τα τελευταία χρόνια μια από τις βασικότερες εξελίξεις και «ανατροπές» στις συστάσεις για τη δίαιτα στο Διαβήτη είναι η χρήση γλυκαντικών υλών αλλά και των ειδικών ή μη διατροφικών προϊόντων που τις περιέχουν.
Με το φυλλάδιο αυτό η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία επιδιώκει να ενημερώσει τους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, διαιτολόγους, νοσηλευτές) αλλά και τα ίδια τα άτομα με διαβήτη για τη χρήση των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών με χαμηλή έως και μηδενική θερμιδική αξία. Αποτελεί, λοιπόν, ένα χρήσιμο εγχειρίδιο που στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση πάνω σε αυτό το σχετικά νέο κεφάλαιο
που αφορά στη διατροφή και τη διαιτητική θεραπεία του Διαβήτη.
 
Επιστημονική Επιμέλεια – Συγγραφή Κειμένων:
Χάρης Δημοσθενόπουλος MMedSci.SRD
Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος
Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος Γ.Ν.Α «Λαϊκό»