Προβιοτικά: Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας

Δυναμική και ταχέως εξελισσόμενη είναι η έρευνα γύρω από το εντερικό μικροβίωμα που αποδεικνύεται «καθρέπτης» της συνολικής κατάστασης της υγείας μας, και υπό αυτό πρίσμα ας δούμε ποιον ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν και τα οφέλη που δύναται να προσφέρουν τα

“Συμπληρώματα Διατροφής: η χρήση τους και τα οφέλη στην υγεία”

Δρ. Χαρίλαος Δ. Δημοσθενόπουλος, MMedSci, PhD. Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος ΓΝΑ «Λαϊκό», Scientific Secretary of Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), Αντιπρόεδρος ΕΜΠΑΚΑΝ Οι ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες από ΗΠΑ αλλά και ΕΕ υποστηρίζουν ότι: «Επειδή τα τρόφιμα παρέχουν

“Ενυδάτωση με γεύση – Το να πίνεις νερό δεν ήταν ποτέ πιο απολαυστικό”

Του Χάρη Δημοσθενόπουλου MMedSci.SRD.PhDc Κλινικού Διαιτολόγου-Βιολόγου Η ενυδάτωση και η αυξημένη πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, τη απόδοση του εγκεφάλου, τη σωστή θερμορύθμιση και την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Ενυδάτωση και πρόσληψη υγρών Η ενυδάτωση είναι

Οι διατροφικοί μας στόχοι για το 2024

Όλοι θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που βάζουμε στις αρχές του κάθε νέου χρόνου. Ανάμεσα σε αυτούς πρέπει να μας ενδιαφέρουν και αυτοί που αφορούν την υγεία μας. Είναι σημαντικό να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους αφού όταν η πρόοδος τους δεν

Ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής στην κλιματική αλλαγή

Χάρης Δημοσθενόπουλος MMedSci.PhD, Κλινικός Διαιτολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ-, Μέλος ΔΣ ΕΜΠΑΚΑΝ, Scientific Secretary of DNSG Τα τελευταία χρόνια πολλές εκθέσεις από μεγάλους οργανισμούς έχουν αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία και στην πρόληψη των μη μεταδοτικών

Το ρόδι στην «υπηρεσία» της καρδιάς

Το ρόδι στην «υπηρεσία» της καρδιάς Το ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως είναι οι πολυφαινόλες και σχετίζεται με την καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.   Η διατροφική αξία του ροδιού Το ρόδι είναι ένα φρούτο που αποτελεί πλούσια πηγή