ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι

ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ

Παίρνουμε 3 - 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους, τις οποίες περνάμε σε σουβλάκια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μ' έναν αυγοδάρτη
1/2 φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο,
το χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι,
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο,
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν,
1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό, τριμμένο,
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη,
1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
και αλατοπίπερο.

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ευρύχωρο ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας και τ' αφήνουμε να μαριναριστούν, στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον. Σκουπίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 - 12 λεπτά απ' όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Του Δ.Σκαρμούτσου από το protagon.gr
 

ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ

Σούπα Μινεστρόνε 21
Ιαν

Σούπα Μινεστρόνε

Υλικά για 8 άτομα 150 γραμ. ζυμαρικά μικρού σχήματος (κοφτό, πεπονάκι) 2 φλιτζάνια βρασμένα... περισσότερα...
Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο 26
Αυγ

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο

{4 άτομα} 500 γρ. σπαγγέτι ... περισσότερα...
Ομελέτα με κολοκυθάκια και δυόσμο 02
Αυγ

Ομελέτα με κολοκυθάκια και δυόσμο

Υλικά 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια, σε ψιλές ροδέλες 8 φρέσκα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά ... περισσότερα...
Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι 26
Ιουλ

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι

Παίρνουμε 3 - 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους, τις οποίες... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα