/
893 Views0

Υλικά για 4-6 μερίδες
• 500 γραμ. μικρά στρογγυλά μανιτάρια
• 400 γραμ. χαλούμι
• 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• 2 λεμόνια (1 για το γαρνίρισμα)
• 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

 

Προετοιμασία
1. Βγάζετε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και κόβετε το χαλούμι σε κύβους  στο ίδιο σχεδόν μέγεθος με τα μανιτάρια.
 
2. Περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ μανιτάρια και χαλούμι.

3. Αλατοπιπερώνετε τα σουβλάκια, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια και το τυρί.

4.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό του ενός λεμονιού, το κύμινο, την μουστάρδα, το σκόρδο και λίγο αλάτι και περιχύνετε με την σάλτσα αυτή τα σουβλάκια όταν ψηθούν.


5.
Ξεπλένετε και ψιλοκόβετε την ρόκα και σερβίρετε επάνω τα σουβλάκια. Συνοδεύετε με φέτες λεμονιού.

Για περισσότερες συνταγές πατείστε εδώ: http://www.driskas.com