ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διατροφή: Οι κίνδυνοι από τα τρανς λιπαρά – πως να προστατευθείτε
Διατροφή: Έξυπνες αντικαταστάσεις για να κάνετε πιο υγιεινό το φαγητό σας
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Δίαιτα για σίγουρη απώλεια βάρους
Διατροφή: Οι κίνδυνοι από τα τρανς λιπαρά – πως να προστατευθείτε
Left Arrow Right Arrow
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Όσον αφορά στη σχέση αλκοόλ και διαβήτη, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγιή άτομα, με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επίπτωσης διαβήτη τύπου 2 και αυξημένη ευαισθησία της ινσουλίνης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

Διαιτολόγος - ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ 06
Απρ

Διαιτολόγος - ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Μπείτε στην προσωπική σελίδα του www.diabetes-med.gr του Παθολόγου Σπύρου Γαρζώνη  και ενημερωθείτε... περισσότερα...
Διαιτολογία - Η ιστοσελίδα www.clinicalnutrition.gr 06
Απρ

Διαιτολογία - Η ιστοσελίδα www.clinicalnutrition.gr

Η ιστοσελίδα www .clinicalnutrition.gr δημιουργήθηκε από μία ομάδα καταξιωμένων Επιστημόνων διαφόρων... περισσότερα...
ΧΡΗΣΙΜΑ SITES 06
Απρ

ΧΡΗΣΙΜΑ SITES

Links American Society for Clinical Nutrition American Society for Nutritional Sciences ASPEN American... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Χριστουγεννιάτικα επιδόρπια για άτομα με διαβήτη 22
Δεκ

Χριστουγεννιάτικα επιδόρπια για άτομα με διαβήτη

Γράφει o Χάρης Δημοσθενόπουλος,M MedSci. SRD Κλινικός Διαιτολόγος - Βιολόγος Τα γλυκά αποτελούν... περισσότερα...
Ξηροί καρποί: Ενας αληθινός θησαυρός στο πιάτο μας 22
Δεκ

Ξηροί καρποί: Ενας αληθινός θησαυρός στο πιάτο μας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που φάγατε λίγους ξηρούς καρπούς; Αν δεν έχετε ιατρική αντένδειξη για την... περισσότερα...
Διατροφικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα για άτομα με διαβήτη 13
Δεκ

Διατροφικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα για άτομα με διαβήτη

H εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει μια αρκετά δύσκολη περίοδος για τα άτομα με διαβήτη. Το... περισσότερα...
Ξηροί καρποί και χοληστερίνη 13
Δεκ

Ξηροί καρποί και χοληστερίνη

Γράφει o Χάρης Δημοσθενόπουλος,M MedSci. SRD Κλινικός Διαιτολόγος - Βιολόγος Η κατανάλωση ξηρών... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου, πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.