ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Νηστεία: η υγιεινή διατροφή
Πως να μειώσετε το λίπος στο συκώτι
Η διατροφή στο σπίτι :στην εποχή του κορωνοϊού
Διαβήτης και Κορωνοϊός
Μένουμε σπίτι
Νηστεία: η υγιεινή διατροφή
Left Arrow Right Arrow

Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης

Πολύτιμες συμβουλές για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, λίγο πριν την «επέλαση» της γρίπης, η οποία φέτος σύμφωνα και με τους ειδικούς θα συνδυαστεί δυστυχώς με την ιλαρά που βρίσκεται σε έξαρση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

Εκδήλωση για Κοιλιοκάκη & Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 14
Νοέ

Εκδήλωση για Κοιλιοκάκη & Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1

Στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 5η Ημερίδα της "Δράσης για την Κοιλιοκάκη" με θέμα Διαβήτης τύπου... περισσότερα...
Εκδήλωση για τον ΣΔτ1 στο Βόλο 29
Μαρ

Εκδήλωση για τον ΣΔτ1 στο Βόλο

περισσότερα...
Εκδήλωση για την Κοιλιοκακη 29
Μαρ

Εκδήλωση για την Κοιλιοκακη

περισσότερα...
Εκλογή ως Πάρεδρο μέλος στο ΔΣ της ΕΔΕ 29
Μαρ

Εκλογή ως Πάρεδρο μέλος στο ΔΣ της ΕΔΕ

Στα πλαίσια του 15ου πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΔΕ και των εκλογών για το νέο ΔΕ της Ελληνικής Διαβητολογικής... περισσότερα...
Περισσότερα νέα
Καθοριστική η διατροφή για τη θεραπεία του διαβήτη

Καθοριστική η διατροφή για τη θεραπεία του διαβήτη

Η σωστή διατροφή είναι θεραπευτική για τον διαβήτη, τόσο για τον τύπο 1 όσο και για τον τύπο 2. Τελευταία μάλιστα υπήρξαν μελέτες που έδειξαν ότι ορισμένοι διαβητικοί τύπου 2 θα μπορούσαν να ελέγξουν το σάκχαρό τους μόνο με αλλαγές στη δίαιτά του τους και χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Το πρωινό δεν αδυνατίζει 01
Φεβ

Το πρωινό δεν αδυνατίζει

Νέα μελέτη ανατρέπει τους ισχυρισμούς όσων μέχρι σήμερα ήθελαν το πρωινό ως το πιο σημαντικό γεύμα της... περισσότερα...
Διαβήτης: Σνακ που χορταίνουν χωρίς να «ανεβάζουν» το σάκχαρο 01
Φεβ

Διαβήτης: Σνακ που χορταίνουν χωρίς να «ανεβάζουν» το σάκχαρο

Οκτώ απλές λύσεις για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ που θα κρατήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα εντός... περισσότερα...
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω; 25
Ιαν

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Το αλκοόλ ή η αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) αποτελεί ένα θερμιδογόνο συστατικό της διατροφής μας, που αποδίδει... περισσότερα...
Είναι καλύτερες οι δίαιτες «χαμηλών υδατανθράκων»; 21
Ιαν

Είναι καλύτερες οι δίαιτες «χαμηλών υδατανθράκων»;

Οι υδατάνθρακες ή οι πρωτεϊνες είναι το κλειδί στο αδυνάτισμα; Ποιος νικάει σε αυτή την αιώνια μάχη; Η... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.