ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
Left Arrow Right Arrow
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Όσον αφορά στη σχέση αλκοόλ και διαβήτη, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγιή άτομα, με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επίπτωσης διαβήτη τύπου 2 και αυξημένη ευαισθησία της ινσουλίνης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

«2o Ετήσιο Σχολείο Καρδιομεταβολικών Νόσων» 16
Ιαν

«2o Ετήσιο Σχολείο Καρδιομεταβολικών Νόσων»

Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Προστασίας θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο «2o Ετήσιο... περισσότερα...
Ομιλία στο Σχολείο Υπέρτασης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης 16
Ιαν

Ομιλία στο Σχολείο Υπέρτασης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Στα πλαίσια του Σχολείου Υπέρτασης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης θα έχω συμμετοχή με ομιλία που... περισσότερα...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΕΡΣΕΑ στη Θεσσαλονίκη 13
Ιαν

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΕΡΣΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Στο 30o επετειακό Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (πρωην... περισσότερα...
Εμφάνιση στην εκπομπή 21
Δεκ

Εμφάνιση στην εκπομπή "Η ζωή μου, η υγεία μου"

  Στις 20.12 συμμετείχα στην εκπομπή "Η ζωή μου-Η Υγεία μου" της ΕΡΤ1 με το δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη.... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Διατροφή: Έξυπνες αντικαταστάσεις για να κάνετε πιο υγιεινό το φαγητό σας 13
Δεκ

Διατροφή: Έξυπνες αντικαταστάσεις για να κάνετε πιο υγιεινό το φαγητό σας

Με μερικές έξυπνες αντικαταστάσεις μπορείτε να απολαμβάνετε τα φαγητά που σας αρέσουν, δίχως να τρώτε... περισσότερα...
11+1 «συνταγές» που μειώνουν τη χοληστερίνη 29
Νοέ

11+1 «συνταγές» που μειώνουν τη χοληστερίνη

Φρούτα, λαχανικά και όσπρια συμβάλλουν στην απομάκρυνση του κινδύνου καρδιαγγειακών επιπλοκών Τα πιάτα... περισσότερα...
Διατροφή: Οι κίνδυνοι από τα τρανς λιπαρά – πως να προστατευθείτε 29
Νοέ

Διατροφή: Οι κίνδυνοι από τα τρανς λιπαρά – πως να προστατευθείτε

Αν θέλετε να διαφυλάξετε την καρδιαγγειακή υγεία σας, προσέξτε τι είδους λιπαρά καταναλώνετε. Και φροντίστε... περισσότερα...
Χοληστερόλη: Ποια τρόφιμα την ρίχνουν, ποια την ανεβάζουν 29
Νοέ

Χοληστερόλη: Ποια τρόφιμα την ρίχνουν, ποια την ανεβάζουν

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου και οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η αυξημένη χοληστερόλη αποτελεί... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.