ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Τι να τρώμε για να αποφύγουμε τον καύσωνα;
Απώλεια βάρους: Η ενυδάτωση «παίζει» σημαντικό ρόλο
Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: δροσιστείτε, χωρίς ενοχή
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Left Arrow Right Arrow
Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Η καλοκαιρινή διατροφή απαιτεί τροφές που να είναι σχετικά χαμηλότερες σε θερμιδικό φορτίο και υψηλές σε περιεκτικότητα σε νερό για να είναι από τη μια πιο εύκολες στην πέψη και παράλληλα να συμβάλλουν έμμεσα στην αποτελεσματική ενυδάτωση του οργανισμού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

30η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση Ενδοκρινολόγων 28
Νοέ

30η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση Ενδοκρινολόγων

To Σάββατο 26.11 είχα συμμετοχή στην 30η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Νοεμβρίου... περισσότερα...
Cancer and Nutrition Espen workshop 21
Οκτ

Cancer and Nutrition Espen workshop

Στις 23-24 Οκτωβρίου παρακολούθησα ένα πολύ ενδιαφέρον workshop στο Βερολίνο από την ΕSPEN με θέμα "Διατροφή... περισσότερα...
1ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Από τη Θεωρία στη Πράξη 21
Οκτ

1ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Από τη Θεωρία στη Πράξη

Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) διοργανώνει το "1ο Σχολείο... περισσότερα...
Ραδιοφωνική συνέντευξη για τους Ξηρούς Καρπούς 21
Σεπ

Ραδιοφωνική συνέντευξη για τους Ξηρούς Καρπούς

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ..."Στο κόκκινο" για τη διατροφική αξία των ξηρών καρπών Ακούστε... περισσότερα...
Περισσότερα νέα
Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Όσο η περιβαλλοντική θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για σωστή και επαρκή ενυδάτωση γίνεται κάτι παραπάνω από ζωτική, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη θερμοπληξία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Φρούτα: Γιατί πρέπει να τα τρώμε άγουρα και με τη φλούδα 29
Νοέ

Φρούτα: Γιατί πρέπει να τα τρώμε άγουρα και με τη φλούδα

Τα φρούτα είναι πολύτιμα για την υγεία, αλλά η θρεπτική αξία τους μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Τα... περισσότερα...
Διατροφή: Τι να προσέχουν τα άτομα με διαβήτη 29
Νοέ

Διατροφή: Τι να προσέχουν τα άτομα με διαβήτη

Η προσεγμένη διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αντιμετώπισης του διαβήτη, γι’ αυτό τα άτομα που... περισσότερα...
Ο διαβήτης «αναστρέφεται» με διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων! 28
Νοέ

Ο διαβήτης «αναστρέφεται» με διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων!

Μια δραστική δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων μπόρεσε να αναστρέψει τον διαβήτη τύπου 2 σχεδόν στο 90% όσων... περισσότερα...
Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με διαβήτη για τη ζάχαρη 28
Νοέ

Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με διαβήτη για τη ζάχαρη

Η κατανάλωση γλυκών και γενικότερα τροφίμων και ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη αποτελεί ίσως το βασικότερο... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.