ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διατροφή: Οι κίνδυνοι από τα τρανς λιπαρά – πως να προστατευθείτε
Διατροφή: Έξυπνες αντικαταστάσεις για να κάνετε πιο υγιεινό το φαγητό σας
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Δίαιτα για σίγουρη απώλεια βάρους
Διατροφή: Οι κίνδυνοι από τα τρανς λιπαρά – πως να προστατευθείτε
Left Arrow Right Arrow
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Όσον αφορά στη σχέση αλκοόλ και διαβήτη, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγιή άτομα, με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επίπτωσης διαβήτη τύπου 2 και αυξημένη ευαισθησία της ινσουλίνης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1 28
Μαϊ

Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1

Στις 4.6.2016 είχα τη χαρά να έχω συμμετοχή με ομιλία μου για τις διατροφικές παρεμβάσεις για τα άτομα... περισσότερα...
IDF DUBAI 2011 06
Απρ

IDF DUBAI 2011

Φωτογραφίες από το περίπτερο της ΕΔΕ στο Παγκόσμιο Διαβητολογικό Συνέδριο περισσότερα...
‎Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα 06
Απρ

‎Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα

Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 09.30-11.00 Ενότητα:... περισσότερα...
Παγκόσμιο Διαβητολογικό Συνέδριο στο Ντουμπάϊ 06
Απρ

Παγκόσμιο Διαβητολογικό Συνέδριο στο Ντουμπάϊ

Συμμετοχή του Χάρη Δημοσθενόπουλου στο Παγκόσμιο Διαβητολογικό Συνέδριο στο Ντουμπάϊ, που έγινε στις... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Η «συνταγή» που ρίχνει τα τριγλυκερίδια 25
Μαϊ

Η «συνταγή» που ρίχνει τα τριγλυκερίδια

Περισσότεροι από ένας στους δέκα Ελληνες έχουν αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, ένα είδος λιπιδίων... περισσότερα...
Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60; 21
Απρ

Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60;

  Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας στην τρίτη ηλικία επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται... περισσότερα...
Με ποιον τρόπο προστατεύει το ελαιόλαδο την καρδιά; 08
Μαρ

Με ποιον τρόπο προστατεύει το ελαιόλαδο την καρδιά;

Το σήμα-κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο, μπορεί να μας προστατεύει από την καρδιοπάθεια,... περισσότερα...
Η πρόσθετη φρουκτόζη βλάπτει σοβαρά την υγεία 07
Μαρ

Η πρόσθετη φρουκτόζη βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ένα φυσικό γλυκαντικό που προστίθεται σε χυμούς, αναψυκτικά, μπισκότα, κέικ και παγωτά μπορεί να υπονομεύει... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου, πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.