ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Δίαιτα για σίγουρη απώλεια βάρους
Ο Ρόλος των Διατροφοφαρμάκων στην Καρδιά
5η Ημερίδα Διατροφής (Σάββατο 5/10/2019)
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Left Arrow Right Arrow
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Όσον αφορά στη σχέση αλκοόλ και διαβήτη, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγιή άτομα, με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επίπτωσης διαβήτη τύπου 2 και αυξημένη ευαισθησία της ινσουλίνης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

3η Επιστημονική Διημερίδα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας 28
Μαϊ

3η Επιστημονική Διημερίδα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας

Στις 25/6/2016 είχα συμμετοχή στην 3η Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε η ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, με... περισσότερα...
Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1 28
Μαϊ

Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1

Στις 4.6.2016 είχα τη χαρά να έχω συμμετοχή με ομιλία μου για τις διατροφικές παρεμβάσεις για τα άτομα... περισσότερα...
IDF DUBAI 2011 06
Απρ

IDF DUBAI 2011

Φωτογραφίες από το περίπτερο της ΕΔΕ στο Παγκόσμιο Διαβητολογικό Συνέδριο περισσότερα...
‎Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα 06
Απρ

‎Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα

Ομιλία στο 7ο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Πάτρα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 09.30-11.00 Ενότητα:... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης 09
Οκτ

Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης

Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης Πολύτιμες συμβουλές για να θωρακίσουμε τον... περισσότερα...
Η «συνταγή» που ρίχνει τα τριγλυκερίδια 25
Μαϊ

Η «συνταγή» που ρίχνει τα τριγλυκερίδια

Περισσότεροι από ένας στους δέκα Ελληνες έχουν αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, ένα είδος λιπιδίων... περισσότερα...
Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60; 21
Απρ

Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60;

  Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας στην τρίτη ηλικία επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται... περισσότερα...
Με ποιον τρόπο προστατεύει το ελαιόλαδο την καρδιά; 08
Μαρ

Με ποιον τρόπο προστατεύει το ελαιόλαδο την καρδιά;

Το σήμα-κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο, μπορεί να μας προστατεύει από την καρδιοπάθεια,... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.