ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Τι να τρώμε για να αποφύγουμε τον καύσωνα;
Απώλεια βάρους: Η ενυδάτωση «παίζει» σημαντικό ρόλο
Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: δροσιστείτε, χωρίς ενοχή
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Left Arrow Right Arrow
Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Η καλοκαιρινή διατροφή απαιτεί τροφές που να είναι σχετικά χαμηλότερες σε θερμιδικό φορτίο και υψηλές σε περιεκτικότητα σε νερό για να είναι από τη μια πιο εύκολες στην πέψη και παράλληλα να συμβάλλουν έμμεσα στην αποτελεσματική ενυδάτωση του οργανισμού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 05
Ιούν

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στις 23-26 Ιουνίου στην Καλαμάτα θα πραγματοπιηθεί το 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ... περισσότερα...
«Εντατική ινσουλινοθεραπεία – Προηγμένη τεχνολογία» 05
Ιούν

«Εντατική ινσουλινοθεραπεία – Προηγμένη τεχνολογία»

Την Παρασκευή 20/5/2016 είχα συμμετοχή στην επιστημονική Εκδήλωση της ΕΔΕ της Ομάδας Εργασίας «Εντατική... περισσότερα...
3η Επιστημονική Διημερίδα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας 28
Μαϊ

3η Επιστημονική Διημερίδα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας

Στις 25/6/2016 είχα συμμετοχή στην 3η Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε η ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, με... περισσότερα...
Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1 28
Μαϊ

Συμμετοχή σε Ημερίδα της ΕΔΔΕ για το ΣΔ1

Στις 4.6.2016 είχα τη χαρά να έχω συμμετοχή με ομιλία μου για τις διατροφικές παρεμβάσεις για τα άτομα... περισσότερα...
Περισσότερα νέα
Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Όσο η περιβαλλοντική θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για σωστή και επαρκή ενυδάτωση γίνεται κάτι παραπάνω από ζωτική, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη θερμοπληξία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Έχω ζάχαρο. Πώς θα το καταλάβω; 13
Νοέ

Έχω ζάχαρο. Πώς θα το καταλάβω;

O σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα μεταβολικό νόσημα που από τη διάγνωση, ακολουθεί τον ασθενή σε όλη του... περισσότερα...
Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης 09
Οκτ

Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης

Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενόψει της γρίπης Πολύτιμες συμβουλές για να θωρακίσουμε τον... περισσότερα...
Η «συνταγή» που ρίχνει τα τριγλυκερίδια 25
Μαϊ

Η «συνταγή» που ρίχνει τα τριγλυκερίδια

Περισσότεροι από ένας στους δέκα Ελληνες έχουν αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, ένα είδος λιπιδίων... περισσότερα...
Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60; 21
Απρ

Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60;

  Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας στην τρίτη ηλικία επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.