/
726 Views0
Υλικά
  • 6 μέτριες ντομάτες
  • 2 μπαλάκια μοτσαρέλα των 200 γρ. το καθένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους (με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (πατικωμένα)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Προετοιμασία περίπου 20΄

Διαδικασία
Κόβουμε από το επάνω μέρος κάθε ντομάτας ένα καπάκι και αφαιρούμε λίγο από τη σάρκα της. Ανακατεύουμε τους κύβους της μοτσαρέλας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα αυτό. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ (ή στο μούλτι). Περιχύνουμε κάθε ντομάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ