ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Τι να τρώμε για να αποφύγουμε τον καύσωνα;
Απώλεια βάρους: Η ενυδάτωση «παίζει» σημαντικό ρόλο
Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: δροσιστείτε, χωρίς ενοχή
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Left Arrow Right Arrow
Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Η καλοκαιρινή διατροφή απαιτεί τροφές που να είναι σχετικά χαμηλότερες σε θερμιδικό φορτίο και υψηλές σε περιεκτικότητα σε νερό για να είναι από τη μια πιο εύκολες στην πέψη και παράλληλα να συμβάλλουν έμμεσα στην αποτελεσματική ενυδάτωση του οργανισμού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ 06
Απρ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ

29th International Symposium Diabetes and Nutrition Study Group (DNSG) 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου, 2011... περισσότερα...
34ο Συνέδριο ESPEN στη Βαρκελώνη 06
Απρ

34ο Συνέδριο ESPEN στη Βαρκελώνη

Στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το 34ο Συνέδριο Εντερικής και Παρεντερικής... περισσότερα...
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ESPEN 2011 06
Απρ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ESPEN 2011

3-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ (ESPEN) ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ... περισσότερα...
Διαιτολόγος - ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ 06
Απρ

Διαιτολόγος - ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Μπείτε στην προσωπική σελίδα του www.diabetes-med.gr του Παθολόγου Σπύρου Γαρζώνη  και ενημερωθείτε... περισσότερα...
Περισσότερα νέα
Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Όσο η περιβαλλοντική θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για σωστή και επαρκή ενυδάτωση γίνεται κάτι παραπάνω από ζωτική, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη θερμοπληξία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Οδηγίες του FSA για αμυλούχα τρόφιμα και πατάτες» 24
Ιαν

Οδηγίες του FSA για αμυλούχα τρόφιμα και πατάτες»

Το ψωμί, οι πατάτες και όλα τα αμυλούχα τρόφιμα πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου πάρουν ένα ανοικτό χρυσαφένιο... περισσότερα...
Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες» 13
Ιαν

Τα νέα τρόφιμα «υπερήρωες»

Τις ιδιότητες τροφίμων όπως η σπιρουλίνα, το ιπποφαές ή το γκότζι μπέρι τις έχουμε ακούσει όλοι. Στα... περισσότερα...
Οι 10 πρώτες αλλαγές μετά τη διάγνωση του διαβήτη 12
Ιαν

Οι 10 πρώτες αλλαγές μετά τη διάγνωση του διαβήτη

Η διάγνωση του διαβήτη αποτελεί αληθινό σοκ για πολλούς ασθενείς, οι οποίοι συχνά πελαγώνουν και δεν... περισσότερα...
Αλάτι και ισορροπημένη διατροφή στην καρδιαγγειακή προστασία. 09
Ιαν

Αλάτι και ισορροπημένη διατροφή στην καρδιαγγειακή προστασία.

  Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Προστασίας θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.