ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Τι να τρώμε για να αποφύγουμε τον καύσωνα;
Απώλεια βάρους: Η ενυδάτωση «παίζει» σημαντικό ρόλο
Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: δροσιστείτε, χωρίς ενοχή
Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη
Left Arrow Right Arrow
Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Καλοκαιρινή διατροφή – Εποχιακά προϊόντα και οφέλη

Η καλοκαιρινή διατροφή απαιτεί τροφές που να είναι σχετικά χαμηλότερες σε θερμιδικό φορτίο και υψηλές σε περιεκτικότητα σε νερό για να είναι από τη μια πιο εύκολες στην πέψη και παράλληλα να συμβάλλουν έμμεσα στην αποτελεσματική ενυδάτωση του οργανισμού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

Διαιτολογία - Η ιστοσελίδα www.clinicalnutrition.gr 06
Απρ

Διαιτολογία - Η ιστοσελίδα www.clinicalnutrition.gr

Η ιστοσελίδα www .clinicalnutrition.gr δημιουργήθηκε από μία ομάδα καταξιωμένων Επιστημόνων διαφόρων... περισσότερα...
ΧΡΗΣΙΜΑ SITES 06
Απρ

ΧΡΗΣΙΜΑ SITES

Links American Society for Clinical Nutrition American Society for Nutritional Sciences ASPEN American... περισσότερα...
Περισσότερα νέα
Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Έξι τρόποι για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Όσο η περιβαλλοντική θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για σωστή και επαρκή ενυδάτωση γίνεται κάτι παραπάνω από ζωτική, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη θερμοπληξία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Συμβουλές για γερό πεπτικό 26
Αυγ

Συμβουλές για γερό πεπτικό

Τα πεπτικά προβλήματα είναι εξαιρετικά συνηθισμένα και η διατροφή και γενικότερα ο τρόπος ζωής παίζουν... περισσότερα...
Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη; 25
Αυγ

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης... περισσότερα...
Τα ψάρια προστατεύουν την όραση των διαβητικών 23
Αυγ

Τα ψάρια προστατεύουν την όραση των διαβητικών

Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη... περισσότερα...
Η διατροφική αξία των σύκων 17
Αυγ

Η διατροφική αξία των σύκων

Η συκιά (Ficus carica) είναι ένα φυτό κοινό στην Ασία και στις Μεσογειακές χώρες που οι καρποί της (τα... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.