ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Δίαιτα για σίγουρη απώλεια βάρους
Ο Ρόλος των Διατροφοφαρμάκων στην Καρδιά
5η Ημερίδα Διατροφής (Σάββατο 5/10/2019)
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Left Arrow Right Arrow
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Όσον αφορά στη σχέση αλκοόλ και διαβήτη, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγιή άτομα, με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επίπτωσης διαβήτη τύπου 2 και αυξημένη ευαισθησία της ινσουλίνης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

Εκδήλωση για τον ΣΔτ1 στο Βόλο 29
Μαρ

Εκδήλωση για τον ΣΔτ1 στο Βόλο

περισσότερα...
Εκδήλωση για την Κοιλιοκακη 29
Μαρ

Εκδήλωση για την Κοιλιοκακη

περισσότερα...
Εκλογή ως Πάρεδρο μέλος στο ΔΣ της ΕΔΕ 29
Μαρ

Εκλογή ως Πάρεδρο μέλος στο ΔΣ της ΕΔΕ

Στα πλαίσια του 15ου πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΔΕ και των εκλογών για το νέο ΔΕ της Ελληνικής Διαβητολογικής... περισσότερα...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ» 06
Φεβ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ»

Συμμετοχή με ομιλία στη ΣΥΝΕ∆ΡΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ – ∆’ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ , µε θέµα:... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Διαβήτης: Σνακ που χορταίνουν χωρίς να «ανεβάζουν» το σάκχαρο 01
Φεβ

Διαβήτης: Σνακ που χορταίνουν χωρίς να «ανεβάζουν» το σάκχαρο

Οκτώ απλές λύσεις για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ που θα κρατήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα εντός... περισσότερα...
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω; 25
Ιαν

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Το αλκοόλ ή η αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) αποτελεί ένα θερμιδογόνο συστατικό της διατροφής μας, που αποδίδει... περισσότερα...
Είναι καλύτερες οι δίαιτες «χαμηλών υδατανθράκων»; 21
Ιαν

Είναι καλύτερες οι δίαιτες «χαμηλών υδατανθράκων»;

Οι υδατάνθρακες ή οι πρωτεϊνες είναι το κλειδί στο αδυνάτισμα; Ποιος νικάει σε αυτή την αιώνια μάχη; Η... περισσότερα...
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή 11
Ιαν

Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή

Νέα κατηγοριοποίηση προτείνεται για τον διαβήτη - ποιος ο ρόλος πλέον της διατροφής Για πολλά... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.