ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Δίαιτα για σίγουρη απώλεια βάρους
Ο Ρόλος των Διατροφοφαρμάκων στην Καρδιά
5η Ημερίδα Διατροφής (Σάββατο 5/10/2019)
Διαβήτης: Πέντε νέοι τύποι – Τι αλλάζει στη διατροφή
Left Arrow Right Arrow
Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Έχω ΣΔ, πόσο αλκοόλ να καταναλώνω;

Όσον αφορά στη σχέση αλκοόλ και διαβήτη, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγιή άτομα, με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο επίπτωσης διαβήτη τύπου 2 και αυξημένη ευαισθησία της ινσουλίνης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα νέα μας

1ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Από τη Θεωρία στη Πράξη 21
Οκτ

1ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Από τη Θεωρία στη Πράξη

Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) διοργανώνει το "1ο Σχολείο... περισσότερα...
Ραδιοφωνική συνέντευξη για τους Ξηρούς Καρπούς 21
Σεπ

Ραδιοφωνική συνέντευξη για τους Ξηρούς Καρπούς

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ..."Στο κόκκινο" για τη διατροφική αξία των ξηρών καρπών Ακούστε... περισσότερα...
Scope School στην Αθήνα 14
Σεπ

Scope School στην Αθήνα

Στις 12.11.2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Scope School που αποτελεί μία εντατική Ημερίδα σε θέματα... περισσότερα...
Εκλογή στο ΔΣ του Diabetes & Nutrition Study Group 04
Ιουλ

Εκλογή στο ΔΣ του Diabetes & Nutrition Study Group

Στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς Συμποσίου Διαβήτη και Διατροφής που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις... περισσότερα...
Περισσότερα νέα

Γιατί ο έλεγχος του βάρους μας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο σημαντική αιτία του διαβήτη τύπου 2 που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν 20- 40 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με κάποιον που διαθέτει ένα υγιές βάρος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα άρθρα μας

Φρούτα: Γιατί πρέπει να τα τρώμε άγουρα και με τη φλούδα 29
Νοέ

Φρούτα: Γιατί πρέπει να τα τρώμε άγουρα και με τη φλούδα

Τα φρούτα είναι πολύτιμα για την υγεία, αλλά η θρεπτική αξία τους μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Τα... περισσότερα...
Διατροφή: Τι να προσέχουν τα άτομα με διαβήτη 29
Νοέ

Διατροφή: Τι να προσέχουν τα άτομα με διαβήτη

Η προσεγμένη διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αντιμετώπισης του διαβήτη, γι’ αυτό τα άτομα που... περισσότερα...
Ο διαβήτης «αναστρέφεται» με διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων! 28
Νοέ

Ο διαβήτης «αναστρέφεται» με διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων!

Μια δραστική δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων μπόρεσε να αναστρέψει τον διαβήτη τύπου 2 σχεδόν στο 90% όσων... περισσότερα...
Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με διαβήτη για τη ζάχαρη 28
Νοέ

Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με διαβήτη για τη ζάχαρη

Η κατανάλωση γλυκών και γενικότερα τροφίμων και ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη αποτελεί ίσως το βασικότερο... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα

Γνωρίστε το διαιτολόγο

Χάρης Δημοσθενόπουλος, MΜedSci.SRD.PhDc

Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού ΤμήματοςΛαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του ΑΠΘ, του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci) και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διαιτολογίας (PostDipDiet) στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Mέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Committee member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes. 

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Mέλος του Ιnternational Committee του Diabetes Nutrition Study Group. Είναι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό. Συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο διαβήτη» (2014), συγγραφέας του «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη» (2013) από την ΕΔΕ και υπεύθυνος σύνταξης του  βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” (Wιlley-Blackwell). Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με το Σακχαρώδη διαβήτη με ομιλίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και εκστρατείες.

Το διαιτολογικό γραφείο

  Χώρος ΕξέτασηςΓραφείοΧώρος αναμονής

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 16.00-21.00 με ραντεβού

Το διαιτολογικό γραφείο μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα.

Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμός ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμός εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.