ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Φιλέτο γλώσσας ποσέ με λαχανικά και σαφράν

ΨΑΡΙ

{Για 4 άτομα}
8 φιλέτα γλώσσας μέτρια
1 πράσο
2 καρότα.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρή σελινόριζα τριμμένη
2 πατάτες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο σαφράν


Κόβετε τα λαχανικά (πράσο, καρότο) σε λεπτές φέτες, τις πατάτες σε στρογγυλά μπαλάκια με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου (κουταλάκι παριζιέν) και τρίβετε τη σελινόριζα.

Σε ένα τηγάνι βάζετε τα λαχανικά, αλάτι-πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνετε να μισοβράσουν.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα γλώσσας και τα τοποθετείτε διπλωμένα ανά δύο πάνω από τα λαχανικά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί.

Μόλις βράσουν, αφαιρείτε τα υγρά που έχουν μείνει, τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε σαφράν και αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.

Αφήνετε να βράσει για 4-5 λεπτά και πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Σερβίρετε στο πιάτο τα λαχανικά, από πάνω τα φιλέτα γλώσσας, και προσθέτετε το ζωμό με το σαφράν και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

από το VITA

ΨΑΡΙ

Σολομός με φακές και σάλτσα σαφράν 21
Ιαν

Σολομός με φακές και σάλτσα σαφράν

Υλικά για 4 μερίδες 4 φιλέτα σολομού 120-150 γρ 1 φλιτζάνι ψιλές φακές 1 καρότο ... περισσότερα...
Ψάρι με κόκκινο πέστο 02
Αυγ

Ψάρι με κόκκινο πέστο

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά Υλικά για 6 μερίδες 900 γρ. φιλέτο λευκού... περισσότερα...
Φιλέτο γλώσσας ποσέ με λαχανικά και σαφράν 26
Ιουλ

Φιλέτο γλώσσας ποσέ με λαχανικά και σαφράν

{Για 4 άτομα} 8 φιλέτα γλώσσας μέτρια ... περισσότερα...
Γλυκόξινος σολομός με κρεμμύδια και ντομάτες 26
Ιουλ

Γλυκόξινος σολομός με κρεμμύδια και ντομάτες

Υλικά: 2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. τσίλι 4 ντομάτες, καθαρισμένες... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα