ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Γλυκόξινος σολομός με κρεμμύδια και ντομάτες

ΨΑΡΙ

Υλικά:
2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. τσίλι
4 ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. ξίδι
3 φλ. πράσινα φασόλια
500 γρ. φρέσκο σολομό, καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε πρώτα το κρεμμύδι και το τσίλι. Ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι σας να ροδίσει και μετά προσθέστε τις τομάτες, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι. Αφήστε τα να ψηθούν για 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
2. Προσθέστε τα φασόλια, τα κομματάκια του σολομού και την πιπερόριζα. Αφήστε τα να ψηθούν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά (πολύ προσεκτικά για να μη «διαλύσετε» τα κομματάκια του σολομού), μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, ρίξτε από πάνω το κόλιαντρο.
Από το Δ.Σκαρμούτσο και το protagon.gr

ΨΑΡΙ

Σολομός με φακές και σάλτσα σαφράν 21
Ιαν

Σολομός με φακές και σάλτσα σαφράν

Υλικά για 4 μερίδες 4 φιλέτα σολομού 120-150 γρ 1 φλιτζάνι ψιλές φακές 1 καρότο ... περισσότερα...
Ψάρι με κόκκινο πέστο 02
Αυγ

Ψάρι με κόκκινο πέστο

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά Υλικά για 6 μερίδες 900 γρ. φιλέτο λευκού... περισσότερα...
Φιλέτο γλώσσας ποσέ με λαχανικά και σαφράν 26
Ιουλ

Φιλέτο γλώσσας ποσέ με λαχανικά και σαφράν

{Για 4 άτομα} 8 φιλέτα γλώσσας μέτρια ... περισσότερα...
Γλυκόξινος σολομός με κρεμμύδια και ντομάτες 26
Ιουλ

Γλυκόξινος σολομός με κρεμμύδια και ντομάτες

Υλικά: 2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. τσίλι 4 ντομάτες, καθαρισμένες... περισσότερα...
Περισσότερα άρθρα