/
797 Views0
To delivery «φέρνει» τον διαβήτη
 
Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Τασμανίας, καθώς και σε άλλα δύο επιστημονικά ινστιτούτα της Αυστραλίας, η κατανάλωση φαγητού «απ’ έξω» δύο φορές την εβδομάδα σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 1.896 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 26-36 ετών, έδειξε ότι περίπου το 40% των ανδρών και το 20% των γυναικών καταναλώνουν φαγητό «απ’ έξω» δύο φορές την εβδομάδα ή συχνότερα.

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν φαγητό «από έξω» δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν «απ’ έξω» μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Επίσης, είχαν υψηλότερες τιμές ινσουλίνης και παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στη συγκεκριμένη ορμόνη.

Οι άνδρες εμφάνιζαν, επίσης, αρνητική εικόνα όσον αφορά στο σάκχαρό τους, αλλά όχι τόσο βεβαρημένη όσο εκείνη των γυναικών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Clinical Nutrition».

Πηγή: Vita