/
714 Views0

{4 άτομα}
500 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές σάλτσα πέστο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές αλάτι
Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ:
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1-2 ματσάκια ρόκα
50 γρ. κουκουνάρι
50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια όση ώρα λέει το πακέτο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο: Πλένετε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.

Στη συνέχεια, σουρώνετε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσετε.

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταριστούν τα ζυμαρικά.

Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείτε να γαρνίρετε με ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση.

Η σάλτσα πέστο που μας έχει μείνει μπορεί κάλλιστα να συντηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Από το περιοδικό vita.gr