/
243 Views0
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
1 κίτρινο γκρέιπ-φρουτ
1 κόκκινο γκρέιπ-φρουτ
1 μαρούλι φριζέ
5-6 φύλλα ραντίτσιο
1 ματσάκι ρόκα
2 κ.σ. κάππαρη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
90 γρ. πράσινες ελιές
8 φιλέτα αντσούγιας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξίδι (κόκκινο)
1 κρόκο (από βρασμένο αυγό)
1 κ.σ. μουστάρδα
1. Καθαρίζετε τα γκρέιπ-φρουτ από τις φλούδες και μετά τα φιλετάρετε σε σχήμα μισοφέγγαρου, προσπαθώντας να αφαιρέσετε τελείως τη λευκή σάρκα.

2. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι, το ραντίτσιο και τη ρόκα και τα βάζετε σε βαθύ μπολ. Ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές, το κρεμμύδι και τα γκρέιπ-φρουτ και πασπαλίζετε τη σαλάτα με αλάτι και πιπέρι.

3. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, τον κρόκο και τη μουστάρδα και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα.

4. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε. Γαρνίρετε κάθε σαλάτα με δύο φιλέτα αντσούγιας.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα
255 θερμίδες
ΠΗΓΗ: PREVENTION.GR