/
1,030 Views0
Στις 11-12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για γιατρούς και διαιτολόγους το οποίο παρακολούθησε ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc Χάρης Δημοσθενόπουλοs και Μέλος ΔΣ της εταιρείας ΕΜΠΑΚΑΝ και ΕΔΕ.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά από κοινού από τη Royal Society of Medicine και το Nutrition Society με θέμα: “Dietary strategies for the management of cardiovascular risk”, και το παρακολούθησαν πάνω από 250 διαιτολόγοι, γιατροί και επιστήμονες υγείας. Στο διήμερο αυτό σεμινάριο καθηγητές Ιατρικής κια Διατροφής από πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης αλλά και χωρών όπως η Αυστραλία ανέπτυξαν σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν τη διατροφή ως μέσο πρόληψης κυρίως αλλά και θεραπείας των καρδιαγγεικακών παθήσεων.

Σε ομιλίες όπως: “Dietary saturated fatty acids” από το γνωστό Professor Tom Sanders, Head of the Diabetes & Nutritional Sciences Division, King’s College London, “Dietary cholesterol” από τον Dr Donald McNamara, Eggs for Health Consulting, Las Vegas, USA, “Dietary carbohydrates” από τον Professor Ian MacDonald, University of Nottingham, UK, “Dietary n-3 polyunsaturated fatty acids” από τον εξαιρετικό Professor Trevor Mori, University of Western Australia, Perth, αλλά και άλλες με θέματα όπως: Dietary pre and pro-biotics, vitamin D, Dietary phytochemicals, Dietary patterns και “Energy balance, ectopic fat and cardio-metabolic risk” από ένα απίθανο ομιλητή γνωστό για την έρευνα του στο θέμα του λιπωδους ήπατος Professor Christopher Byrne, University of Southampton, UK.
Παρουσιάστηκαν τα πιο τελευταία δεδομένα, μέσα από μελέτες και βιβλιογραφία του 2012 και δόθηκαν βασικές κατευθύνσεις για σωστή διαιτολογική προσέγγιση σε ασθενείς αλλά και το γενικό πληθυσμό.