/
248 Views0

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα σολομού 120-150 γρ
  • 1 φλιτζάνι ψιλές φακές
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τη σάλτσα σαφράν:
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • ¼ γραμ. σαφράν σκόνη
  • ¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light < 10%
Προετοιμασία
  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

  2. Τα σοτάρετε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε τις φακές.

  3. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπάσει τις φακές και τις βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

  4. Στο ενδιάμεσο προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.

  5. Όταν βράσουν οι φακές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε προσεκτικά για να μη διαλυθούν με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο.

  6. Σοτάρετε τα φιλέτα του σολομού σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά ή 10-12 λεπτά αν θέλετε τα φιλέτα καλοψημμένα.

  7. Για τη σάλτσα σαφράν: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το βούτυρο και το σαφράν και σβήνετε με το κρασί.

  8. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη κρέμα. Βράζετε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και περνάτε την σάλτσα από ένα λεπτό σουρωτήρι.

  9. Βάζετε σε κάθε πιάτο 3-4 κουταλιές φακές, από 1 φιλέτο σολομού και συνοδεύετε με την σάλτσα σαφράν.

συνταγή από το mednutrition.gr